Cultuur

Stg.Swarnapath organiseerde in 2011 een vegetarische kookcursus, voor het leren maken van “birjani, persad en panier”, gekoppeld aan een gezellige dag.

In 2012 werd een “mithai” cursus gehouden waarbij de participanten leerden hoe “sew, goelabdjamoen, berphi en djelebi “ te maken.

In 2011 werd met 12 leerlingen gestart met de “Swarnapath Hindischool”; alle leerlingen slaagden voor het Hindi examen( deel 1), waaronder ook de jongste kandidaat landelijk Jaarlijks start de Swarnapath Hindiscool met nieuwe studenten.

In april 2013 is Stichting Swarnapath gestart met 4 Hindi cursussen, t.w. Prathama of wel een beginnerscursus voor kinderen, Prathama voor volwassenen, Madhyama- en Uttama cursussen. Bij elkaar participeerden er meer dan 50 kandidaten.

In januari 2015 namen de studenten deel aan Hindi-examens deel 1, 2 en 3, Prathama, Madhyama en Uttama.

In maart 2015 startten de nieuwe Hindi cursussen.

In 2014 is stichting Swarnapath gestart met een bhajan groep die elke dinsdag van 18-19 uur bij elkaar komt; belangstellenden kunnen zich opgeven op het telefoonnummer 531020.

In juni 2014 gingen de participanten van de Hawan en Bhajangroep naar Nickerie waarbij door hen in de mandir te Van Drimmelenpolder de Hawandienst werd gedaan en ook enkele bhajans ten gehore werden gebracht.

Op 1 maart 2015 werd werd op het Lalarook complex in samenwerking met Stg.OHM, CUS, NSHI en andere organisaties de Nauyuga Chautal Milan georganiseerd gekoppeld aan een jongerendag. Hiervoor waren kinderen van diverse kinderhuizen e.a. uitgenodigd. Voor de groep kinderen ouder dan 12 jaar had Stg.Swarnapath sessies met onderlinge discussie over sociaal maatschappelijke onderwerpen en het opvoeren van sketches daarna. Ook werd een kwartet gespeeld, speciaal voor deze activiteit ontworpen door Stg.Swarnapath, met onderwerpen over de Dharma. Aan het kwartet werd een quiz gekoppeld waar prijzen voor werden gegeven.